The Selection – Kiera Cass

Featured image

Lieve lezer,

In de kerstvakantie heb ik het boek The Selection gelezen. Een waanzinnig leuk verhaal over het overwinnen van het hart van prins Maxon. Het is meidenachtig, tuttig, grappig en bevat een precies de goede hoeveelheid romantiek. Dit was precies een boek waar ik behoefte aanhad tijdens de koude, natte kerstvakantie. Mijn hart smelt nog steeds weg bij de gedachte aan prins Maxon *zucht*. Natuurlijk ging het verhaal niet alleen om de prins (het maakte het wel interessanter *knipoog*) maar ging het ook wel dieper dan alleen prinsen en liefdes. Hier komt even een korte review over het verhaal.

America Singer, een roodharige meisje van 17 jaar met veel muzikale talenten wordt na haar (half gedwongen) aanmelding gekozen in de selectie. In een wereld waar iedereen ingedeeld is in zijn eigen groep worden 45 meisjes uitgekozen om mee te doen aan de selectie, de selectie om het hart van prins Maxon te overwinnen. Alle 45 meisjes zijn helemaal over de toeren na hun in loting, behalve America. Ze walgt van de selectie, mede ondanks ze al een aantal jaar stiekem een relatie heeft met Aspen, een knappe en lieve jongen uit een groep onder de hare(daardoor tolereert haar moeder het niet). Maar ook omdat ze het verschrikkelijk vindt dat het koningshuis de lagere groepen gewoon honger laat leiden en verwaarloosd achter laten terwijl zij zelf in luxe leven. America ziet er zeer tegenop, en wenst dat ze snel weer thuis zal zijn. De enige reden waarom ze meedoet is omdat ze veel geld voor haar familie kan krijgen door alleen in een luxe mega groot kasteel te verblijven. Maar uiteindelijk blijkt prins maxon niet de kleffe, nare jongen te zijn die America in gedachten had, en wordt de selectie toch veel interessanter dan ze had gedacht.

Dit is misschien niet het beste review dat ik ooit geschreven heb, maar het is echt een super leuk boek! De koppigheid en loyaliteit van America is heel grappig en mooi. En de omgang van prins Maxon met de andere meisjes is ook leuk om over te lezen. Verder is het gezet in de toekomst in een groot koninkrijk dat vaak aangevallen wordt door rebellen. Ik heb het boek in het Engels gelezen, maar hij is ook in het Nederlands te krijgen. het is een trilogie, maar er zijn ook een paar kortere verhalen over personages uit het verhaal geschreven waar je niet zo veel over weet. Op dit moment is Kiera Cass bezig met het schrijven van The Heir, een vervolg op de selectie serie. Ik heb super veel zin om in deel 2 te springen en de boeken allemaal te lezen! Zeker een aanrader als je snel een boek uit wilt lezen en even een lees dip hebt.

Het boek is te krijgen via Bol.com en ook in de Paagman en vast ook wel in andere winkels. Veel lees plezier, haha.

Veel liefs, Laura

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s