Maak een Dromenvanger

Featured image

Lieve Lezer,

Vandaag een knutsel/DIY project. Ik heb namelijk een dromenvanger gemaakt!

Hier laat ik stap voor stap zien hoe ik het heb gedaan, maar het is altijd leuk om je eigen draai aan iets te geven!

Featured image1.Als eerste heb je een ring nodig als deze, die zijn verkrijgbaar in knutsel winkels. Ook kan je ze zelf maken van dik ijzerdraad, maar dat is wel wat lastig.

Featured imageFeatured imageFeatured image

2. Nu heb je mooie kleurtjes draad en wol nodig, mooie kralen, touwtjes, rietjes die je kunt verknippen en andere frutseltjes waarmee je later jouw dromenvanger kunt versieren. Ook heb je een schaar nodig, en misschien later een dikke naald om de kralen makkelijker door te halen.

Featured imageFeatured imageFeatured image

3. Nu kies je een kleur draad, ik heb twee kleuren gekozen, zodat het sneller ging en ik vond het mooi. Je maakt van je draad een ruime lus, en legt er een knoop in. Daarna maak je de lus vast aan de ring. Laat de losse draadjes gerust zitten, die knippen we aan het einde af. Knip van je wol een lang stuk af, en maak er een mini bolletje van, zo kan je hem goed om de ring heen halen. Nu ga je steeds maar om de ring heen tot deze helemaal vol is gedraaid. Als je draad op raakt, knoop je er gewoon een nieuw stuk aan. *tip: Houd alles strak om de ring heen, dat wordt het mooist.

Featured imageFeatured image

4. Als je helemaal klaar bent met de draad rond wikkelen, knoop je het uiteinde strak vast. We gaan nu verder met het midden, dit is wat lastiger, maar als je de draad (haha badum tsss) te pakken hebt, is het een eitje. Neem een nieuwe draad, minder lang dit keer. Knoop deze vast bij de lus.

Featured imageFeatured image

Je wikkeld de draad ongeveer 6 cm vanaf de lus om de ring. Om de draad echt strak vast te zetten haal je het touwtje onderdoor de draad heen, zoals op de rechter afbeelding. Dit doen we alleen de eerste keer rond. Zo ga je het hele rondje door totdat je helemaal rond bent. houd de draad goed strak.

Featured image

Zo zal het eruit zien.

5. Je bent nu helemaal rond, we gaan door op de tweede rij. Je hoeft nu niet meer door te halen zoals eerst. Volg deze plaatjes hieronder maar.

Featured imageFeatured imageFeatured image

Je wikkelt het draad gewoon om de lussen heen van de eerste ronde. Om en om binnendoor, buitenom. Dat werkt het makkelijkst. Zo ga je alsmaar door, de hele tijd. Steeds door de lussen van de vorige ronde.

Featured imageEn zo alsmaar rond.

6. Als je draad op is, of als je met een andere kleur wilt beginnen, dan knoop je deze gewoon aan je draad en ga je verder.

Featured image

7. Je gaat steeds maar door en door op dezelfde manier, steeds maar door de lus. Hier Wat voortgang foto’s.

Featured imageFeatured imageZoals je ziet is het niet perfect zoals de dromenvangers in de winkel, maar dat maakt het juist eigen. Wees niet bang als het er wat anders uitziet dan die van mij. Niet te perfectionistisch zijn met dit soort projectjes. Oh, en houd de draad goed strak!

8. Als je al goed ver bent, kan het wat lastiger worden. Je kunt lusjes over het hoofd gaan zien, hier laat ik je een verstopt lusje zien:

Featured imageFeatured image

9. Als jouw ring helemaal vol is, ziet het er ongeveer zo uit:

Featured imageFeatured image

Even een klein applausje! En dan nu een heel belangrijk onderdeel. Nadat je de draad (heel erg strak) hebt vast geknoopt is het tijd voor de kraal in het midden. Knip daarom de draad nog niet af, hiermee ga je de kraal vast maken.

Featured imageFeatured imageFeatured image

Tada!

10. En dan als laatste ga je de dromenvanger opleuken. Aan de onderkant hang je zo ongeveer 5 draadjes, hieraan maak je veertjes, knopen, muntjes en kralen vast. Ook heb ik rietjes verknipt en die gebruikt als kraaltjes.

Featured imageFeatured image

Je kan het zo gek maken als je maar wilt. Ga vooral je eigen gang en doe wat jij mooi vindt. Als hij helemaal af is, hang je hem natuurlijk boven, naast of bij je bed. Ik hoop dat hij al jouw nare dromen zal vangen! Ik hoop dat jullie het leuk vonden , en zelf ook lekker aan de slag gaan!

Heel veel liefs en succes, Laura Grace.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s